Mezőgazdaság igás állatokkal

Ez blog a fenntartható mezőgazdaság jegyében született, melynek célja a Magyarországon kiveszőfélben lévő (jó esetben csak lappangó) hagyományos földművelés ötvözése a modern technikákkal. Mindennek alapja pedig az igás-állat. Saját ötleteket, tapasztalatokat, már meglévő eszközöket szívesen fogadjuk a hozzászólásokban, vagy csalancsukKUKACgmail.com címen.

Blogok

GYIK

Ha nagyítani szeretnél egy képet, akkor---> jobb klikk, kép megjelenítése.

Elektromos áram állati erővel? II.

2013.03.27. 17:36 csalancsuk

Ez az amish jóember miközben összehasogatja télire a tüzelőt, gyorsan kimossa az elkoszolódott ruháit is. Ötletes és olcsó.
Az előző részben volt pár példa arra, hogyan termeljünk állati-erővel áramot. Itt van még pár példa arra, hogy működik és, hogy van.

Egy videó erejéig már be lett mutatva a szerkezet, most egy másik oldalát is láthatjuk a gépnek. Nem tudom pontosan hány KW-os rendszer van szó, de elnézve a mosógépet minimum 800-1000 W. Plusz még a kardán meghajtást is használja. Ha valakit részletesebben érdekel itt olvashat róla angolul. Ahol hosszasan ecsetelik milyen jó a lónak, de sajnos azt nem írják mekkora generátort működtet.

Francia-Britt összefogásból pedig ez a prototípus született. Ez 1 KW/h képes termelni folyamatosan. A szerkezet itt is ugyanaz generátor, járgány.

A tervezők szerint ezért jó az állati-erővel termelt energia:

    A rendszer minden évszakban, minden területen használható
   
Hálózattól függetlenül telepíthető
    
Karbantartása nagyon egyszerű és gazdaságos
   
Bárhová könnyen telepíthető
    
Környezeti értékelés (nulla szennyezés)
    
Viszonylag elérhető áron

A bejegyzés trackback címe:

https://igaslo.blog.hu/api/trackback/id/tr505176216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása