Mezőgazdaság igás állatokkal

Ez blog a fenntartható mezőgazdaság jegyében született, melynek célja a Magyarországon kiveszőfélben lévő (jó esetben csak lappangó) hagyományos földművelés ötvözése a modern technikákkal. Mindennek alapja pedig az igás-állat. Saját ötleteket, tapasztalatokat, már meglévő eszközöket szívesen fogadjuk a hozzászólásokban, vagy csalancsukKUKACgmail.com címen.

Blogok

GYIK

Ha nagyítani szeretnél egy képet, akkor---> jobb klikk, kép megjelenítése.

Farhám olcsóból

2013.02.22. 17:41 csalancsuk

farhám.jpg

Farhám hiányban szenvedtünk, ezért saját magunk készítettünk egyet. Anyagválasztáskor a műselyem spanifer szalagra voksoltunk. Olcsó, nagy teherbírású anyag. Remélhetőleg a későbbiekben nem fog foszlani sem. Ennek az anyagnak még egy nagy előnye van. Nagyon könnyű varrni. Az árát tekintve: szalag kb. 300-400 Ft/m, a fém karikák is pár száz forintos tételt képviselnek. A szalagból 6 m-t használtunk el, karikából 5 db-ot, tehát nem kis matematikával kiszámítható, hogy 4000 Ft alatti összegből el lehet készíteni egy hasonló farhámot.

farhám_2.jpg

Körülbelül 2 napos munka volt elkészíteni (plusz az agyalás). A farhámot 3 ponton kell rögzíteni. Habár a lovaknak még szokatlan volt, hamar rájöttek, hogyan kell benne tolatni. Kis gyakorlással még tökéletesebb manővereket lehet művelni. Lejtőn lefelé könnyen megtartanak, még úgy is, ha jó pár mázsával megrakjuk a kocsit. Egyszóval működik.

farhám_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://igaslo.blog.hu/api/trackback/id/tr225098884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penbo 2013.03.01. 17:19:34

Ezek szerint annyira nem hisztiztek a loval? Csak mert eddig a fenekükön sosem volt semmi, ahhoz nincsenek hozzászokva...

penbo 2013.03.01. 17:23:57

Csak a lényeget nem írtam ide: nagyon jó lett! Nagyon tetszik!

csalancsuk 2013.03.01. 18:11:12

@penbo: Nem hisztiztek. Kicsit szokatlan volt nekik az elején, de hamar megszokták. És ügyesen dolgoznak benne.
süti beállítások módosítása