Mezőgazdaság igás állatokkal

Ez blog a fenntartható mezőgazdaság jegyében született, melynek célja a Magyarországon kiveszőfélben lévő (jó esetben csak lappangó) hagyományos földművelés ötvözése a modern technikákkal. Mindennek alapja pedig az igás-állat. Saját ötleteket, tapasztalatokat, már meglévő eszközöket szívesen fogadjuk a hozzászólásokban, vagy csalancsukKUKACgmail.com címen.

Blogok

GYIK

Ha nagyítani szeretnél egy képet, akkor---> jobb klikk, kép megjelenítése.

Egy régi technológia újraértelmezése a kertészetben

2013.02.01. 19:56 csalancsuk

A francia Roger Fillon korszerű lovas kertészeti eszközöket tervez és gyárt már több mint három éve. A kertészek gyakran egyedül dolgoznak, ezért munkájukat nagyban megkönnyíti az olyan eszköz, ami könnyen mozgatható és különböző adapterek csatolhatók rá. Ez a technika már az 1950-es években használatos volt, de mára ritkán alkalmazzák.bucher.jpg

"Bucher" amely az '50-es években használatban volt

Rogernak rengeteg munkájába tellett, mire megszületett a végleges változat, amit 2011 őszén készített el. Horganyzott elemekből kerül forgalomba, így több mint 30 évig ellenáll a korróziónak. Célja az volt, hogy egy könnyen, hatékonyan használható, megfizethető munkaeszközt hozzon létre a kertészek számára. Továbbá felvehesse a versenyt a ma használatos, gépesített kertészeti eszközökkel szemben.

pom.jpg

POM-ra keresztelt új eszköz

Egy lóra tervezték. Szinte minden része állítható az igényeknek megfelelően. Állíthatók a féltengelyek, a hozzá kapcsolt adapter és a ló helyzete is. Az 50 cm átmérőjű kerekek közötti távolság 80-160 cm-re változtatható. Az irányítás egy vagy két, szintén állítható kormányszarvval történik. Hárompont felfüggesztést kapott, amely -ötletesen- utánfutóknál használatos kapcsolófejjel lett megoldva.

fólia.jpg

Teszteknek teljes mértékben megfelelt, jól használható.

További képek (katt):

pom37.jpg pom39.jpg pom41.jpg pom34.jpg
pom20.jpg pom36.jpg pom38.jpg

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://igaslo.blog.hu/api/trackback/id/tr975057224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása